Muttis hela tomater som jag mixade). Slå sedan över vatten och smula ner buljongtärningarna, tillsätt vin, krossade tomaterna, vitlöken, lagerbladen, tomatpurén, paprikapulver samt örtkrydda
Häromkvällen var den son som inte gillar lasagne och den son som inte gillar svamp på annat håll och jag insåg lyckligt att jag kunde göra svamplasagne
Den bästa Vitlök Alfredosåsen1 tsk smör3 klyftor färsk hackad vitlök5 dl matlagningsgrädde2 dl ost, rivensalt och nymalen svartpeppar30 gram parmesanost1 kyckling buljongtärning1 dl lättmjölk1½ dl vattenTa en medelstor till stor kastrull, smält smöret på medelvärme
Bon appétit önskas med vänliga matglada hälsningar från Katinkas Kitchen. En mycket enkel och snabb paj som blir ljuvligt knäckig – lika god att servera ljummen som kall
Idag när vi var ute på en väldigt halkig och slirig barnvagnspromenad träffade vi en mamma till en gammal klasskompis från grundskolan, som berättade att hon brukar laga mina recept som kommer i tidningen en gång i månaden
Gratänger är ett stående inslag i vår meny. Det är så enkelt att slänga ihop olika sorters grönsaker med en äggstanning och lite ost, eller bara lite grädde
4 600 g sej 4 portioner ris, gärna basmatiris 1 rött äpple 1 tsk olja 1 msk curry 400 ml kokosmjölk 2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 300 g broccolibuketter salt och peppar 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1/2 purjolök Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kokt torsk med äggsås är en gammal klassiker som står sig även idag. Det var väldigt länge sedan jag gjorde den rätten, men när ena dottern plötsligt önskade sig just det till middag så blev det renässans
1 msk finhackade soltorkade tomater i olja - samt 2 msk av oljan med kryddblandning. Blanda i ca 2 dl färsk spenat och soltorkade tomater. Över allt detta, häll sedan ca 2 msk olja från soltorkade tomaterna. 1 msk finhackade soltorkade tomater i olja - samt 2 msk av oljan med kryddblandning