Nej vad säger ni, ska vi inte ta och köra på medsenap till skinkan vi bjöd på igår. Håkan svor lite extra när han steg in i hallen i kväll, det var nämligen han som fick motvind på hemvägen, Anki fick däremot rulla hem i både medvindoch nedförsbacke - somliga har det förspänt
Crème Vichyssoise - eller Potatis och purjolökssoppa medsaffran. Slutligen höftar jag ihop en soppa som framförallt är inspirerad av det recept jag fick på Fond i Göteborg för flera år sedan, servitören som såg att jag gillade soppan kom tillbaks med instruktioner från kocken (här snackar vi service) som bland annat bestod i att endast använda den vita delen av purjolöken och blanda ner vispad grädde innan servering
Jag har aldrig ens tänkt eller gett mig i kast med att baka någon prinsesstårta. Så sagt och gjort. Kanske vi ses i mässminglet i så fall Lovar återkomma med en sammanfattning
När jag var på Lilling Cottage i veckan så hade de en saffranskladdkaka där med vit choklad. Vispad grädde till med lite lingonsylt som man rör försiktigt i grädden så blir det en fin brytning
Persika funkar verkligen i den här marinaden, som representant för det söta. Men med ett parasoll att huka under gick det bra ändå att grilla ochmed en varm grill - vem behöver infravärme
Blanda de olika senapssorternamed skalet från apelsin, honung och rom. Lägg upp i fin burk och låt gärna stå något dygn för att apelsinsmaken ska komma fram
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.