Syrligt så det förslår, men jag älskar syrligtochsött i en härlig kombination. Sedan Mästerkocken och genom att jag började blogga om mat, har jag insett hur HÄRLIGT det är med söta saker
De varmrökta fläsket som puttrar i balsamvinägern blir sötsyrligtoch karamelliserat och tillsammans med tomaternas syra och parmesanostens fylliga smak så har vi helt enkelt en fem-itta
Regnet fortsätter att ösa ner och för att stå ut med detta trista väder så har jag använt lite somriga bär i denna efterrätt för att liva upp tillvaron lite – och skapa en galen längtan till sommaren, solen och värmen
Regnet fortsätter att ösa ner och för att stå ut med detta trista väder så har jag använt lite somriga bär i denna efterrätt för att liva upp tillvaron lite – och skapa en galen längtan till sommaren, solen och värmen
Sött, syrligtoch krispigt. Blir en bra kombo mot allt det söta i tårtan. Marängbottnar kan man alltid förbereda dagen innan och finns det ingen tid att göra lemon curd eller tårtbottnar så köp det helt enkelt
Den absoluta höjdpunkten när panerad fisk, potatismos, kall dillsås och ärtor stod på menyn. Torka dem med hushållspapper, strö sedan på salt och peppar
När blandningen är riktigt kall, vispa den till ett härligt fluff. Då det är en ganska mäktig efterrätt serverade jag det lena, söta fluffet i små skålar, men eftersom den är försvinnande god sa det bara slurp här hemma sen var fluffet slut
Vanligtvis är jag inte så förtjust i söta marmelader osv men den här kombinationen blev riktigt bra, plommonens syrlighet balanserades fint av kanelen och vaniljen, utan att bli “för mycket”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.