Om du använder bönor från burk - spola dem i kallt vatten. 2 tsk italiensk salladskrydda. Dressing1 msk vinäger 1,5 msk vatten 1,5 msk olja 2 tsk italiensk salladskrydda 0,5 dl fint skuren eller mixad persilja, basilika eller annat kryddgrönt salt peppar
Eller också gör man en god sallad och dukar fram den på balkongen eller uteplatsen – och njuter av smakbrytningen mellan senapsvinägretten och den rökta korven
I helgen var jag i Santa Margherita i Ligurien. De flesta som följer min andra blogg vet redan om det, men om det finns någon här som är intresserad, så kan ni läsa om det här
Äntligen har jag lyckats baka ett bröd som ska bredda hans repertoar av smörgåsätande – och så är jag tacksam över att slippa det vanliga brödet från Konsum och Ica för några dagar framåt
Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller 4 port. 6 huvuden endivesallad. Alla tidigare Kockens tips Sallad på endive med citronrökt lax, apelsin, parmesan och sardeller 4 port. 6 huvuden endivesallad
Det är kul det där med köttfärssås hur alla gör sin version och de smakar aldrig likadant. Under sitt liv har man smakat otaliga varianter och helt olika ingredienser
½ litet salladskålshuvud. Vi kör en Bali-rätt till från World Food Café på det. Blanda salladskålen, vattenkrassen, spenaten, böngroddarna och sockerärtorna i en skål
Igår kväll slängde jag (nästan bokstavligt talat) ihop en chèvre chaud (dvs gratinerad/stekt chèvre) och till den enkel, klassisk sallad med dijondressing och så krutonger från en överbliven baguette
Det ryska består i att den innehåller lite rotsaker. Det här är en matig, men fräsch sallad och en av de många rätter i Artusis bok som har blivit klassiker i italien, men som aldrig riktigt tagit sig utomlands
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.