Fyllning 1. Kantskär brödskivorna och bred på bordsmargarin. Lägg tre brödskivor bredvid varandra. Blanda färskost, crème fraiche, gurkmix och hackad skinka, och bred på bröden
Skär av bröden så att två gånger bredden blir lika med längden. Då blir tårtan en kvadrat. Förväll morötter och purjolök i kokande lättsaltat vatten ca 3 minuter
Bred ett tunt lager majonnäs ovanpå och runt om hela smörgåstårtan för att inte brödet ska torka. lite mer majonnäs runt på smörgåstårtan för att osten ska fästa
Den här smörgåstårtan gjorde jag till far i helgen. Plastfolien är ens bästa vän i dessa lägen, så med en tajt inlindning slapp smörgåstårtan se fullständigt vanskapt ut dagen efter
Täck hela smörgåstårtan med denna röra. Till fyllningen. Vispa grädden. Blanda gräddfil, citronmajonnäs, vispad grädde, tomatketchup, bostongurka, gräslöken, svartpeppar i en skål
Bred ett tunt lager majonnäs ovanpå och runt om hela smörgåstårtan för att inte brödet ska torka. lite mer majonnäs runt på smörgåstårtan för att osten ska fästa
Smörgåstårtan görs i fyra lager. Lager nr 1. Hacka löken, tomaterna och paprikan och bryn detta. Häll över grädden och låt röran koka en stund, grädden ska kokas in i röran
Börja med att blanda ihop ingredienserna till fyllningarna i olika skålar. Lägg ut 2 hönökakehalvor bredvid varann så att det ser ut som att de sitter ihop
Idag bjuder jag och Lindha på ett recept så du kan göra smörgåstårtan själv därhemma. Lite kuriosa i sammanhanget är att den första smörgåstårtan såg dagens ljus just i Östersund, den skapades av Konditor Gunnar Sjödahl på Wedemarks för 50 år sen
Det är ju lite smörgåstårtetider nu, får man väl ändå säga. Skolavslutning, konfirmationer, studenter och andra somriga saker man vill fira görs ju enkelt och väldigt gott med just smörgåstårta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.