Jag börjar dagens inlägg med en hyllning till bartendern på Trädgår'n. Vi var där igår kväll på en fantastisk konsert med den skotske sångaren Paolo Nutini
Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Enkelt att göra och gott. 4 portioner400 g rimmad lax8-10 kokta skalade potatisar1 gul lök1 dl hackad dillÄggstanning
Lågtempererad fransyska med smak av timjan. Enkelt och gott när man vill pyssla med annat. Till detta passar klyftpotatis, potatisgratäng eller kall potatissallad
Bouillabaisse är en supegod fisksoppa med saffran i och skaldjur. Vet inte om detta är en tvättäkta bouillabaisse men denna blev i alla fall riktigt god och jätteenkel att göra, så den rekommenderas varmt
Idag gjorde jag en härlig gryta på renskav, kantareller och messmör, mycket god. Visserligen kanske den passar bättre en ruggig höstkväll men den fungerade bra denna fina och soliga vårdag också
Idag njöt E och jag av en Renskavsgryta här hemma till fredagsmiddag, bytte ut Tacos en vecka. Hade sett ett recept för nån vecka sen hos Ias Matblogg som jag ändrat lite på…
Åter igen lyser blogginläggen med sin frånvaro. Det är minsann ett hektiskt liv att vara 2-barnsmamma, jobba fulltid, träna, blogga och inte minst att planera bröllop
I söndags blev det fisk till middag. Kantarellkrämen till blev verkligen pricken över i. Nu funderar jag på lämplig maträtt till imorgon då det är min tur den här veckan att laga mat
Tillsatsfritt. Kokt julskinka innehåller tyvärr en hel del tillsatser nuförtiden. Det här är min mammas recept som hon gjorde när jag var liten, ett riktigt gammaldags som från början kommer från min farmor