Biggan

Biggan

  • 79 Recept
Sommarmat

Sommarmat

Jag börjar dagens inlägg med en hyllning till bartendern på Trädgår'n. Vi var där igår kväll på en fantastisk konsert med den skotske sångaren Paolo Nutini
Klassisk Laxpudding

Klassisk Laxpudding

Ingredienser. ca 600 g kokt potatis. 1 st gul lök. 4 st ägg. 1 dl mjölk. 2 dl grädde. 300 g gravad lax. Färsk dill
Laxpudding

Laxpudding

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Enkelt att göra och gott. 4 portioner400 g rimmad lax8-10 kokta skalade potatisar1 gul lök1 dl hackad dillÄggstanning
Lax i ugn med god kall sås

Lax i ugn med god kall sås

Dagen middag blev laxfilé som steks i ugnen på saltbädd, pressad potatis och en god kall romsås med räkor mmmmmmm så gott
Lågtempererad fransyska med smak av timjan

Lågtempererad fransyska med smak av timjan

Lågtempererad fransyska med smak av timjan. Enkelt och gott när man vill pyssla med annat. Till detta passar klyftpotatis, potatisgratäng eller kall potatissallad
Bouillabaisse fisksoppa

Bouillabaisse fisksoppa

Bouillabaisse är en supegod fisksoppa med saffran i och skaldjur. Vet inte om detta är en tvättäkta bouillabaisse men denna blev i alla fall riktigt god och jätteenkel att göra, så den rekommenderas varmt
Renskavsgryta med kantareller

Renskavsgryta med kantareller

Idag gjorde jag en härlig gryta på renskav, kantareller och messmör, mycket god. Visserligen kanske den passar bättre en ruggig höstkväll men den fungerade bra denna fina och soliga vårdag också
Renskavsgryta med ris & svartvinbärs gelé

Renskavsgryta med ris & svartvinbärs gelé

Idag njöt E och jag av en Renskavsgryta här hemma till fredagsmiddag, bytte ut Tacos en vecka. Hade sett ett recept för nån vecka sen hos Ias Matblogg som jag ändrat lite på…
Falukorvsgratäng provencale

Falukorvsgratäng provencale

Åter igen lyser blogginläggen med sin frånvaro. Det är minsann ett hektiskt liv att vara 2-barnsmamma, jobba fulltid, träna, blogga och inte minst att planera bröllop
Klassisk köttfärslimpa

Klassisk köttfärslimpa

Klassisk köttfärslimpa. Goddag där ute. Idag är det inte riktigt lika fint väder som igår, i alla fal inte i Växjö-trakten
Oxfilé provencale - Recept

Oxfilé provencale - Recept

Jag har tidigare gjort ett inlägg med Oxfilé provencale, men då skrev jag inte ut något recept. Så nu kommer receptet
Torskrygg med brynt löksmör och kantarellkräm

Torskrygg med brynt löksmör och kantarellkräm

I söndags blev det fisk till middag. Kantarellkrämen till blev verkligen pricken över i. Nu funderar jag på lämplig maträtt till imorgon då det är min tur den här veckan att laga mat

Farmors Saltlag till Julskinkan

Lagen kokas ihop. Lägg skinkan i lagen 14 dagar eller 3 veckor. Vattna ur skinkan ett dygn innan den ska göras i ordning
Lucka 9 –  Rimmad julskinka på gammaldags vis

Lucka 9 – Rimmad julskinka på gammaldags vis

Tillsatsfritt. Kokt julskinka innehåller tyvärr en hel del tillsatser nuförtiden. Det här är min mammas recept som hon gjorde när jag var liten, ett riktigt gammaldags som från början kommer från min farmor
Kålpudding

Kålpudding

Lääänge har jag varit sugen på kålpudding. Jag älskar kål. Oliver äter en del kål. Johan är skeptisk mot kål