1. Dela paprikan i mindre bitar. Skala och grovhacka vitlök och chili. Dela potatisen i mindre bitar. 2. Lägg ner allt tillsammans med äggulor, olja, citronsaft och saffran i en skål eller kanna
Gör under tiden rouillen. Rouille. Servera rouillen vid sidan om. Rouille0,5 dl inkrom av vitt bröd blötlagt i vatten 1 äggula 0,25 g saffran 0,5 dl rapsolja (ej kallpressad) 0,5 dl olivolja 0,5 citron, saften salt och peppar, efter smak
Rouille. Börja med den majonnäsliknande såsen rouille. Servera soppan med rouillen och ett gott bröd. Skär bort kanterna från brödet och doppa det i vatten så att det suger åt sig vätskan
Rouille. Börja med den majonnäsliknande såsen rouille. Servera soppan med rouillen och ett gott bröd. Skär bort kanterna från brödet och doppa det i vatten så att det suger åt sig vätskan
Servera genast med rouille och bröd. RouilleSkala och koka potatisen mjuk och pressa den. Tvätta blåmusslorna i kallt vatten och ta bort det lilla skägget som ibland sitter i sidan på musslorna
½ msk rouille - eller annan valfri kryddblandning. ½ msk rouille - eller annan valfri kryddblandning. Idag är det Fars dag, och jag vill passa på att gratta alla fäder
Lägg i räkorna när fisken känns klar, och servera genast med bröd och rouille, se recept nedan. 1. Byxa fisken genom att skära bort raden med ben som sitter på mitten av fiskfiléns tjockaste del
I Frankrike gör man den fantastiskt goda rouillen (majonnäs) med saffran och cayennepeppar till fisksoppan, i mellanöstern förekommer saffran i var och varannan risrätt, i Spanien används den i paellan och i Indien i både glass och Biryani
2 dl majonnäs som aioli (med vitlök), saffransmajonnäs eller rouille (med vitlök och chili). Servera krabborna med tillbehör i skålar och bröd vid sidan
Servera kall rouille till. Hetta upp olja i en stekgryta, stek hummerhuvudena ca 15 minuter. Tillsätt fiskrens, lök, vitlök, chili, paprika och fankål i grytan
I hennes kokbok ”Det goda franska köket” har jag lärt mig att göra Bœuf Bourguignon, Coq au vin, löksoppa, sautera lök, göra fisksoppa, aioli, queneller, rouille, céleri-rave rémoulade och en massa annan fantastisk mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.