Börja med att skala räkorna. Gör under tiden rouillen. Värm upp en panna på hög temperatur Fräs räkskalen tillsammans med lök, morot, lagerblad och timjan i lite smör och olja
Det är precis det här jag gillar så skarpt medBouillabaissen, du kan göra den enkel, eller oerhört festlig och lyxig, oavsett vad smakar den alltid finfint
Stora är de också, med en massa härliga chokladbitar både i muffinsen och på toppen. Jag är så lycklig haha, det här receptet har jag försökt att få fram under en sååå lång tid och det pirrar nästan lite i magen för att jag ska få dela med mig av det här receptet med er
Ingredienser Portioner. 4 300 g torsk- och laxtärningar 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 fänkål 500 g fast potatis 2 msk olja 1/2 g saffran 2 msk tomatpuré 8 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 4 skivor, vitt formbröd 170 g kräftstjärtar i lake salt och peppar 2 msk hackad dill Aioli 1 äggula 1 vitlöksklyfta 1/2 tsk vitvinsvinäger 1 dl rapsolja salt och peppar 1/2 tsk rivet apelsinskal Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Bouillabaise är i min bok en av de stora klassiska franska rätterna, och därmed en enormt stor del av vårt västerländska matarv (lite som min bourguignon, hint hint, och ungefär lika svårstavad
Fräs den i en gryta med smör. Späd med vitt vin och låt det koka in. Smaka av med salt och peppar. 1Blanda majonnäsen med riven vitlök och lite cayennepeppar till en aioli. 1Servera i djupa tallrikar med kokta musslor, skalade räkor, sprödvärmd baguette och aioli
Lägg ner allt tillsammans med äggulor, olja, citronsaft och saffran i en skål eller kanna. Mixa röran slät med stavmixer och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.