Kenwood
Tortellini med spenat och ricotta – blir snabbt en ny middagsfavorit

Tortellini med spenat och ricotta – blir snabbt en ny middagsfavorit


Inspireras och se hur enkelt det är att skapa en god, hemlagad tortelini med spenat och ricotta. Uppnå oanade resultat medhjälp av din Kenwood Chef Titanium XL köksmaskin. Det smälta smöret som fått ta smak av salvia blir pricken över i:et – Mums!Du behöver till pastadegen:

- 3 stora äggulor
- 2 stora ägg
- 280 g "00"-mjöl (ett mjöl som passar perfekt till pasta och pizza, finns i välsorterade mataffärer.)
- Fint semolinamjöl till rullningSå gör du pastadegen:

1. Knäck äggen, 2 stycken hela ägg och 3 separerade gulor, i den stora rostfria bunken på din Kenwood Chef Titanium XL och blanda dem snabbt med degkroken. Tillsätt mjölet stegvis, tänk att det ska vara en tredjedel åt gången, och blanda tills degen blir till en kompakt boll. Du kan behöva tillsätta lite vatten om blandningen är för torr, men ta det försiktigt så att inte degen blir för våt.
2. Avlägsna degen från skålen, knåda den slät och forma den till en snygg rektangel (det underlättar rullningen senare). Packa sedan in degen i plastfolie och låt degknytet vila i kylskåpet i cirka 30 minuter.

Du behöver till fyllningen:

2 bananschalottenlökar, finhackade
20 g smör
1 msk olivolja
200 g spenat
100 g ricotta
40 g parmesan, finriven
Lite riven muskotnöt
Svartpeppar och havssaltSå gör du fyllningen:

1.Börja med att smälta smöret i en panna och tillsätt oljan. Låt sedan den finhackade schalottenlöken mjukna i cirka 10–15 minuter tills den är genomskinlig. Ställ pannan åt sidan och låt svalna.
2. Blanchera spenaten genom att lägga ner den i en stor kastrull med kokande vatten i en minut häll sedan snabbt av och skölj med kallt kallt vatten. Krama sedan spenaten till de är mer eller mindre trorr.
3. Blanda sedan spenaten med schalottenlök, ricotta och parmesan i den rostfria bunken på din Kenwood Chef Titanium XL. Tillsätt lite riven muskotnöt, en nypa salt och lite peppar. Mixa till en puré.Så gör du tortellini:

1. Montera pastarullaren på din Kenwood Chef Titanium XL.
2. Ta fram halva degen och låt resten vara kvar i plastfolien. Platta ut den till en lång rektangel och strö försiktigt över med lite semolinamjöl så att degen inte fastnar.
3. Kör degen genom pastarullaren på tjockleksläge 0. Vik pastans långa kanter över varje sida för att få en lång remsa och kör genom rullaren ytterligare två gånger. Rulla sedan pastan genom varje läge, från 1 till 7. Dela remsan i två delar om den blir för svårhanterlig. Strö på mjöl vid behov. Upprepa denna process med den andra deghalvan.
4. Lägg ut remsorna och forma varje remsa till en rund "kaka" med hjälp av en kakform (6 cm i diameter). Du borde få omkring 40 stycken.
5. Lägg en tesked av fyllningen i mitten på varje "kaka", pensla på lite vatten på ena sidan och vik över så att du får ett litet halvmåneformat paket. Tryck försiktigt runt fyllningen ut mot kanterna för att få ut eventuell luft och forma sedan till en tortellini.Dags för servering:

1. Koka upp vatten i en stor kastrull och koka tortellinin i 3-4 minuter. Häll sedan av pastan men spara någon deciliter av pastavattnet.
2.Smält smöret i en stekpanna och bryn det i ungefär en minut tills det börjar bli gyllenbrunt och lägg sedan i salviabladen. Bryn ytterligare en minut. Tillsätt några matskedar av pastavattnet och rör om tills det emulgerar.
3. Blanda ner tortellinin i smörsåsen och servera, häll över eventuell återstående sås och strö över den rivna parmesanen.

Hitta mer matinspiration från Kenwood härKenwood Chef Titanium XL

Hushållsassistenten Kenwood Chef Titanium XL kommer i sitt grundutförande med skålverktyg i rostfrittstål, så som ballongvisp, degkrog, mousseverktyg och k-spade. Utöver det kan du köpa till inte mindre än 25 olika verktyg, alltifrån pastamaskin och köttkvarn till mixer och matberedare. Läs mer här.

Populära recept