Tillbehör

Tillbehör

Frossa i ramslök…

Frossa i ramslök…

Nu är det snart tid för ramslök. Du som har ramslök i dina nära omgivningar – vilken lycka. Bara att plocka och frossa
Pesto med ramslök

Pesto med ramslök

3 dl solrosfrön. 13 dl olivolja, mild och kallpressad sort eller ta rapsolja. 1100 gram ramslök. 10,5 dl vatten
Oliver i rödlöksdressing

Oliver i rödlöksdressing

Skala och hacka rödlöken. Blanda med vinäger och låt marinera 10 min. Tillsätt olja, oliver och persilja
Pimpade oliver med citron och rosmarin

Pimpade oliver med citron och rosmarin

Favorit i repris. Marinera oliverna gärna oliverna en stund innan servering. 2 dl gröna oliver1/2-1 röd rensad chilli (beroende på styrka)1 klyfta vitlök, finhackad1 tsk rosmarinYttre skalet av 1 citron, grovrivetSaften av en 1/2 citron knapptOlivolja 2 dl gröna oliver
Krämig burrata med marinerade tomater

Krämig burrata med marinerade tomater

2 Zeta Burrata, rumsvarm (à 275 g) 200 g romanticatomater 0,5 burk Zeta Ugnsbakade tomatklyftor (à 200 g) 1 kruka basilika 1 msk Zeta Balsamvinäger, Invecchiato 3 msk Zeta olivolja, Azienda Guerrieri salt peppar
Kryddiga Cashewnötter

Kryddiga Cashewnötter

cashewnötter. 1smör. 1flingsalt. 1garam masala – kryddblandningSmält smöret. Lägg i cashewnöttter, garam masala och salt och fräs nötterna i några minuter tills de fått lite färg
Skinklindade jordgubbar

Skinklindade jordgubbar

1. Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna. 2. Linda in varje jordgubbshalva i en skiva kallrökt skinka. Lägg upp på ett fat och sprinkla över balsamico och smulad oregano
3 goda snittar som passar till festen

3 goda snittar som passar till festen

2 rullar smördeg. 150g paket rökt påläggsskinka. 3 färska fikon. 200g getost. peppar. 1 ägg. svarta sesamfrön. 1Picklad rödlök