Under tiden potatisen rostas så kan du förbereda resten av grönsakerna. Denna plåt laddad med färskpotatis, sparrisoch champinjoner är ett läckert tillbehör till de allra flesta rätter
Jag är - som ni som följer mig mer regelbundet redan vet - inte vegetarian, men lagar och äter med stor förtjusning vegetarisk mat och tycker att vi alla borde äta mer frukt och grönt, både ur hälsosynpunkt och miljösynpunkt
Servera den krämiga pastan med sallad. Blanda om och smaka av med salt och peppar. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och fräs vitlök ochsparris hastigt
Skölj och förväll sparrisen några minuter i saltat vatten. Vi var ute mest hela dagen och fikade och åt om vartannat, och njöt för fullt av att sommaren äntligen kom till oss
Toppa med grovhackade hasselnötter, persilja och rivet citronskal. Fräs vitlök och svamp i smör. Om såsen har blivit för lös skulle jag reda av med lite arrowrot eller potatismjöl utblandat i kallt vatten och hastigt koka upp grytan
Toppa med mandelspån. Skala vitlöken och skiva den tunt. Toppa med ärtskott. Blanda vitlök och olivolja. Bryn det i en gryta tills det doftar nötigt och är ljusbrunt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.