Jag älskar gröt och startar mer än gärna helgen med en matig variant toppad med en massa nyttiga godsaker. Här tipsar jag om en gröt med söt kokosmak som passar perfekt att värma sig med i höst och vinter.
Lägg alla ingredienser i en skål och vispa upp tills den blir krämig, fluffig och bildar toppar. Dessa små pajer som är fyllda med en god Mascaponekräm medfärskabär är lätta att göra och man kan äta dem nästan direkt
Skiva den tunt och blanda med lite skivad lök och kanske lite citronsaft eller vinäger. Börja med att skära bort svålen och försök behålla så mycket som möjligt av fettet
Här har jag stekt skivad fläskfilé, svamp och squash i förväg, soltorkade tomater i olja och paprika fick åka ner i grächen (grädde + crème fraiche förstår väl vem som helst) efter att de bearbetats till mindre bitar
Kakaohalten på chokladen kan du också reglera själv, det är själva sammansättningen av torkad frukt, bäroch frön som är det nyttigaoch jag lovar, man behöver ingen stor bit för att känna att behovet är mättat
Låt svalna och förvara i en burk med lock. Fri från ägg, laktos och mjölkprotein. Välj glutenfria havregryn och byt ut rågflingor mot glutenfria havregryn eller annat glutenfritt flingalternativ
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.