4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Stäng av plattan och servera gärna med din krämiga potatisgratäng eller med ris eller pasta. Jag tycker inte att man ska använda ” nyttig potatisgratäng ” eller ” potatisgratäng utan fett ” Utan en potatisgratäng ska vara krämigoch fet och då blir den riktigt god
Börja med att putsa kycklingfiléerna och dela dem i mindre bitar. Gott till detta är ett härligt kokt basmatiris eller att äta direkt med bröd som bestick
Blanda grädde, kycklingfond, creme fraiche, dijonsenap, kinesisk soja, salt ochdragon i en bunke. Skiva champinjonerna, hacka löken och skär kycklingen i lagom stora grytbitar
Smaka av med salt och peppar. Bryn i stekpanna med smör så de får fin färg. Hoppas ni alla haft en riktigt härlig och glad påsk och fått njuta av vårvärme och sol
Krydda lätt med salt, svartpeppar och krossade grönpepparkorn. Skär zuccini, paprika och gullök i bitar, skiva vitlöken och dela körsbärstomaterna på hälften
Rikligt meddragonoch en bit ädelost. Servera med klyftpotatis och ugnsrostade morötter. Skriv inläggstext Kycklingfilé Ädelost DragonMatlagningsgrädde OxfondPurjolök Salt&peppar Crémefrachie Stek kycklingen i bitarLägg i en gryta och lägg i brynt purjolök
Kommentarer
dan-forslund82
Kanon gott :)
dan-forslund82
Kanon gott :)
Logga in eller Registrera för att kommentera.