Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstektfläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Ska jag använda sverigesvenskt-språkoch skriva FLÄSKFILÉ i receptet eller ska jag köra med mitt eget modersmål, finlandssvenska, och använda GRISINNERFILÉ
Servera med några stänk tryffelolja och vitlöksbröd. Ansa fläskfilénoch skär den till mindre bitar. När köttet fått yta, sänk värmen, ha ner hackad gul lök, vitlök och svamp i pannan
Men denna rätts kombination av smaker var lite kul, krämig risotta med kraftig gorgonzola fångades upp av lite söta rödbetor i såsen och på toppen ligger balsamicosteka späda sparrisar, allt toppat med lite klorofyllaktig basilikaolja
Servera fläskfilén i sin sås och servera med de rostade rotfrukterna. Men skoj blandat med mycket att göra hemma, sista sorteringen och märkningen inför nästa helgs bytardag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.