Till maten, det är ju ingen hemlighet hur jag känner inför risotto (jo jag älskar det) och det här är mitt senast provade risottorecept, med svamp ochsaffran
Sänk värmen till medel/låg, risotton ska knappt puttra. Nu kommer den omsorgskrävande delen – buljongen ska koka in och få riset att släppa stärkelse för en riktigt krämig och fin risotto
Dela fänkålsstånden i halvor och skär tunna skivor på längden (gärna med mandolin). Blanda med äggulorna och vispa försiktigt ner rapsoljan till en krämig aioli
Blanda med olivolja, vinäger, dijonsenap, saffran, citronsaft, salt och peppar till dressingen. Strö över bönor, fänkål, granatäppelkärnor och bryt över chèvren
Smaka av med salt och peppar. Glöm inte att toppa med parmensan ost vid serveringen. Fräs grönsakerna lätt i lite olja, tillsätt räkor, saffranoch chili pastan, fräs vidare en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.