Egen tacokrydda är lätt att göra själv. Dessutom slipper man bl. a. konserveringsmedel och E-ämnen och kan justera mängden salt och socker själv efter egen smak
4 msk solrosfrön 4 st skivor soltorkade tomater 10cm långa el. 8st 5 cm 1 dl parmesanost i bitar 3 vitlöksklyftor 1dl gräslök 1 dl fin olivolja S/p Kör allt utom oljan i en mixer till en grov massa, avsluta med att ringla i oljan i lågt mixläge
1 burk – ca 3 dl Tomatpesto – pesto med härlig koncentrerad tomatsmak av soltorkade tomater. Pesto på basilika är den klassiska peston från Genua i Ligurien
Gårdagens middag gick i italienskt tema - pastan stod minst sagt i centrum. Jag blandade ihop en tomatpesto som blandades ihop med den kokta pastan och detta toppades med buffelmozzarella
Denna kanongoda afrikanska spenat och äggrätt gick otroligt snabbt och enkelt att sno ihop. Vi käkade den kryddiga spenatröran med basmatiris och en rejäl klick av 'min godaste äppelchutney' (se här)