Sänk värmen till medel/låg, risotton ska knappt puttra. Nu kommer den omsorgskrävande delen – buljongen ska koka in och få riset att släppa stärkelse för en riktigt krämig och fin risotto
Låt den fräsa på medelvärme någon minut eller två innan vitkålen ochfänkålen tillsätts. ja, då får vi hålla oss tillgodo med kålen, palsternackan, svartrötter och rättikan
Ta upp chipsen med en hålslev eller något liknande, lägg på hushållspapper, salta och låt torka. Stek kummeln i smör på medelhög värme, ös kummeln med smör medans du steker den
Risotto milanese medstekta skaldjur och gremolataPortioner. Lägg upp risottooch skaldjur. Risotto. Skär lök och vitlök fint och fräs på medeltemperatur i gryta tills löken är glansig
Och så helt kallt över till dagens middag som bestod av stekt torsk med brässerad fänkål. Skiva fänkålenoch löken tunt och bryn dem i olivolja på medelvärme
Hyvla fänkålen tunt, marinera med saft och zest från citronen och salt. Finhacka löken, koka upp med vitt vin, lägg i musslorna och sjud tills de öppnar sig
Till denna risottostekte jag hackad zucchini i olivolja, med lite pressad vitlök, ett par bitar kronärtskocka jag hade kvar och några kaprisar och faktiskt en dutt på slutet av den rivna parmesanen blev det en otippad god sidorätt
En lätt syrlig stuvning medfänkåloch äpple var riktigt gott till en bit smörstekt koljafilé. En riktig mild och syrlig sommarrätt med nykokt färskpotatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.