Den här sommaren har jag ju förmånen att arbeta med svensk rapsgris från Scan och jag kan inte tänka mig något bättre att göra av sidfläsket än att röka det
Tillsätt Philadelphia-osten när riset har mjuknat. ) Avsluta med att försiktigt blanda i den strimlade rökta laxen och smaksätt med lite pressad citron och citronskal från den väl sköljda citronen, samt salt och nymald svartpeppar
Snitta sidfläsket och fyll med smeten. 400 g röktsidfläsk. Lägg på oljad form i ugnen med svålen nedåt på 200 grader i 50-60 minuter. 400 g röktsidfläsk. 50-60 minuter
Bryn smöret och stek köttet gyllenbrunt, krydda lätt med salt och peppar. Skär under tiden morot, vitlök och paprika i små tärningar och låt dem fräsa med en stund
Smaka av med salt och peppar och häll upp allt i en gratängform. Tärna sidfläsket. Grädda i 10-15 minuter eller tills gratängen fått färg och osten bubblar. 200 g varmröktsidfläsk eller rimmad bog
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.