Att röka sidfläsk är lite av ett hantverk. Det finns många saker i livet av betydelse. Jag använder mig denna gång av en professionell rök, men det går precis lika bra att röka sidfläsket i sin klotgrill
Forma till platta "bullar" och stek i en medelvarm stekpanna i lite smör. Ingredienser till 2 personer. 200g Rökt sidfläsk8st Kokta potatisar, pressade3st Ekologiska ägg4msk SmörSalt & vitpeppar från kvarnSåhär kan man göra. 2. 200g Rökt sidfläsk
Tanken är att låta sidfläsket gojsa till sig i lag i 4-7 dagar för att sedan kallrökas så lång tid som mitt något medelsvenssonistiska tålamod tillåter (låt säga 10-14 timmar). Lag (brine) 4 liter vatten 900 gram salt 100 gram nitritsalt (inte säker på att min fru är helt förtjust i det) 250 gram socker. 250 gram socker
200 g jordärtskocka. 1/2 dl torrt vitt vin. 200 g jordärtskocka. 1/2 dl torrt vitt vin. Jordärtskocka är en lite bortglömd rotfrukt i vardaglig matlagning
Vilken succéstart sidan fått, det kommer att bli spännande att följa utvecklingen och läsa allt intressant som de olika kostrådgivarna delar med sig av
Skiva tomaterna och fördela ovanpå. Sätt ugnen på 200 grader. Skär vitkålen i 2 cm stora bitar. 200 g varmrökt sidfläsk eller rimmad bog. 2 msk smör. 2 tomater. 2 dl riven prästost
Tvätta potatisarna noggrant och dela dem i mindre bitar. 2 msk råsocker. 1/2 gul lök. 2 msk kalvfond. Lägg allt i en ugnsfast form och stek i ugnen vid 200° i cirka 30 minuter. Låt koka ihop tills 2 dl återstår. 2 msk råsocker. 1/2 gul lök. 2 msk kalvfond
1-2msk Smör att steka i. 100g Rökt sidfläsk, skuren i grova bitar, spar stekfettet, häll i blomkålspurén. Ca 200g Blomkålsbuketter. 2. Stek pilgrimsmusslorna i smöret på medelvärme ca 1min på var sida, de får inte steka för länge…. 1-2msk Smör att steka i. 100g Rökt sidfläsk, skuren i grova bitar, spar stekfettet, häll i blomkålspurén. Ca 200g Blomkålsbuketter
En snabblagad lunch eller middag är att medans spaghettin kokar så gör jag en sås genom att steka bitar av rökt sidfläsk tillsammans med kantareller och lite hackad rödlök, när de fått färg häller jag på grädde som får koka och ta smak av allt det goda som nyss stekts i pannan
Stek kummeln i smör på medelhög värme, ös kummeln med smör medans du steker den. Dela det här. Detta recept har en italiensk touch men jag gjorde faktiskt denna rätt för första gången på Ölstugan 1892 Tullen som serverar svensk husmanskost, det är inte riktigt svensk husmanskost men nästan alla råvaror finns att hämta i vårt land. 4 Portioner | Förberedelser. 2 st rödlök. 200 g skogschampinjoner. 250 jordärskockor. 1/2 lime, juice. 1/2 lime, rivet skal. 2 st rödlök. 200 g skogschampinjoner. 250 jordärskockor. 1/2 lime, juice. 1/2 lime, rivet skal
Sätt ugnen på 200 grader. Dela broccolin och blomkålen i mindre bitar och kokas i lättsaltat vatten 5-7 minuter. 250 g blomkål. 2 tsk salt. 2 tsk Vegeta allkrydda. 2 dl matlagningsgrädde
Dela potatisen i mindre bitar. Fördela potatis/rödlök/fläsk mitt på tallriken. 400 g potatis, 150 g röd steklök, 300 g rimmat rökt sidfläsk, 3 äpplen, salt o peppar. Lägg allt i en form och stek i ugnen 200 grader i ca 30 min. 2 msk råsocker, 1 morot, ½ gul lök, 5 dl rödvin, 2 msk kalvfond, salt o peppar. Låt koka till 2 dl återstår. 200 g färskost, ½ dl basilika, ½ dl persilja, 2 msk krasse, 1 vitlöksklyfta, ½ tsk salt. 1-2 jordärtskockor med skal. 300 g rimmat rökt sidfläsk,. 200 grader. 2 msk råsocker. 2 msk kalvfond. 200 g färskost. 2 msk krasse. 1-2 jordärtskockor med skal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.