Jag hade nämligen bara ätit den där risotton man får i skolan, ni vet den där med majs, paprika och ärtor mixen tillsammans med lite ris och äggstanning
Detta har gjort att risotton har fått ryktet om sig som en svårlagad rätt som många drar sig för att prova laga och trots otaliga tankar på det har det fortfarande inte blivit av för mig heller
Toppa sedan risottonmed svartrötterna, champinjonerna ochpersiljanoch såklart ännu mer parmesan. Koka tills riset är ”al dente” ochrisotton fått en krämig konsistens
Toppa med bacon ochpersilja. Bäst att testa lite påskmat tyckte min kära kollega Emma idag ochmed en bra övertalningsförmåga så står jag nu här hemma i köket och funderar på vad man kan tänkas ha på ett påskbord
Jag älskar både lax ochrisottooch kombinationen medknaperstekt bacon och sparris är kanon. Denna gång hade jag glömt att köpa vitt torrt vin och hade heller inget matlagningsvin hemma (gillar det dock inte så mycket i risotto då det ger för dålig smak) så jag fick ta det jag hade hemma
Klart att det skulle bli en risotto. Efter att ha busat hela dagen ute på isen med Oscar och Oliver så snärtade suget helt plötsligt till och jag var bara tvungen att laga en stor, trygg och varm söndagsmiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.