Stekt torskrygg medrostadpumpaoch friterad brysselkålPrecis som grönkål eller svartkål blir också brysselkålen god om den friteras eller rostas med olja och salt i ugnen tills den blir krispig
Sänk värmen till medel/låg, risotton ska knappt puttra. Nu kommer den omsorgskrävande delen – buljongen ska koka in och få riset att släppa stärkelse för en riktigt krämig och fin risotto
Köttet blir då perfekt rosa, alltså mediumstekt. Risottomed trattkantareller. Tänk på att risotton måste koka lugnt och regelbundet och att man måste röra runt ofta, så den inte bränner fast i botten
Skär upp köttet och servera ihop med de stekta champinjonerna. När köttet är ordentliget brynt lägger du i resten av smöret tillsammans med vitlök och timjan och sätter av värmen
Servera torsken tillsammans medrostade grönsaker och pepparrotssmör. Vispa upp smöret tillsammans med pepparroten, citronskalet och lite salt och peppar med en elvisp så att du får ett fluffigt smör
Ta upp chipsen med en hålslev eller något liknande, lägg på hushållspapper, salta och låt torka. Stek kummeln i smör på medelhög värme, ös kummeln med smör medans du steker den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.