Lägg upp ett berg underbart smaksatta nudlar, toppa medlaxen och en klyfta eller halva lime. Stek laxen gyllene men fortfarande lite rå i mitten à la sashimi för bästa resultat och fräschör
4 4 port laxfilé (à 125 g) 150 ml teriyakisås 1/2 förp frysta haricots verts (à 600 g) Att ha hemma 4 port ris eller annat gryn 2 msk sesamfrö Lägg till i inköpslistan
Idag fick det bli smaken av pepparstekt lax smaksatt med citron. Till detta serverade jag kokta, lättsaltade broccolibukettermed en klick creme bonjour pepparrot/färskost
(Teriyakisås är väldigt salt så man ska vara lite försiktig med att tillsätta för mycket). Dela chilin längst med och skrapa ur kärnorna, skiva tunna skivor
Stek laxen på hög värme i en grillpanna utan fett. Blanda sedan broccolin, avocadon, valnötterna, persiljan o osten med en matberedare eller en stavmixer
Börja först medlaxen. Till laxen. Riv ingefäran och blanda med alla övriga ingredienser. Lägg över laxen i en ugnsform med skinnet på nedansidan och häll över sojablandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.