Smaka av risottonmed salt och svartpeppar och servera sedan med de marinerade rödbetorna. Vi köpte hem ett gäng svartkålsblad för ett tag sedan och en del av dom hamnade i denna smaskiga risotto
En krämig mild men smakrik risotto smaksatt av citron och krondill som kan serveras rakt upp och ner dom en egen rätt eller som här i kombination med smörstekt makrill ochrödbetor
Häll av vattnet och blanda blomkålen medmatvete, linser, olja, citron och basilika. Smaka av med salt, toppa med de rostade rödbetornaoch smula över fetaosten
Tea gillade risottonoch åt en STOR portion tillsammans med vita bönor. Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Det är supergott att ha som topping på sallader, i grytor, i kex eller i den här "risotton". Näringsjäst är en inaktiv jäst och framställs genom odling med en blandning av sockerrör och melass av sockerbetor
Vi är ju stora fans av Nigellas risottooch har kockat till den ett flertal gånger så när vi såg Jamie Oliver på tv göra tre nya varianter i söndags, så var vi inte sena med att prova på en av dom
Nu äntligen så lyckades maken hitta ett recept som liknade den vi åt då, men våra smaklökar har hjälpt till att ändra lite på receptet och i lördags gjorde vi denna risottooch är galet nöjda med resultatet
Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risottomed purjo och bacon
4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.