Mat

Mat

Vietnamesiska vårrullar


Vietnamesiska vårrullar


8-10 runda rispapper, finns i asiatiska hyllan
. 150 g glasnudlar, ­vermicelli

Torsk med äggsås

Torsk med äggsås

Ingredienser Portioner. 4 600 g torsk 900 g fast potatis 4 ägg 2 morötter salt och peppar 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka persilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Toast skagen

Toast skagen

Skala räkorna och hacka grovt. Blanda räkor, dill, citronsaft, pepparrot, majonnäs och crème fraiche. Stek brödskivorna i smör tills de är frasiga
Svamppasta med vitlök

Svamppasta med vitlök

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Ingredienser 150 gram fusilli , eller trofie 2 klyfta(or) vitlök 250 gram blandad svamp 25 gram parmesanost 2 msk lätt crème fraîche , rågade Köp receptet Näringsvärde Kcal
Sparrisrisotto

Sparrisrisotto

1 msk olivolja. 1 msk smör. 3 dl risottoris, rundkornigt ex. Carnaroli eller Arborio. 0,5 gul lök. 3 klyftor vitlök
Snabb thaigryta med kokosmjölk

Snabb thaigryta med kokosmjölk

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Thaigryta 0,25 st purjolök 1 msk ingefära , färsk 2 msk rapsolja 500 gram kycklingfärs 2 tsk sambal oelek 2 msk fisksås 400 gram kokosmjölk 125 gram spenat 1 krm salt 1 krm svartpeppar Tillbehör 3 dl ris 1 st lime Köp receptet Näringsvärde Kcal
Rödbets- och getostpaj

Rödbets- och getostpaj

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Paj 1 st mördeg 1 st gul lök 1 msk Mat & Bak smör 500 gram Kokta rödbetor 200 gram getost 1 tsk färsk rosmarin 3 st ägg 2 dl crème fraiche 1 tsk salt 2 krm svartpeppar 1 tsk honung Topping 30 gram hasselnötter 0,5 tsk honung 0,25 kruka(or) färsk rosmarin Köp receptet
Risotto med skogschampinjoner

Risotto med skogschampinjoner

4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Potatissallad med belugalinser

Potatissallad med belugalinser

Hacka tomaterna. Lägg i tomaterna. 2 st tomater. Koka potatisen och belugalinserna. Låt både potatis och linser svalna

Mozzarella- och spenatlasagne

500 g krossade tomater [500 g]. 0,5 dl tomatpuré. 1 dl soltorkade tomater i olja. ca 400 g lasagneplattor 1 gul lök 2 klyfta vitlök 2 röda paprikor smör, att steka i (eller olja) ca 500 g fryst bladspenat 500 g krossade tomater [500 g] 0,5 dl tomatpuré 1 grönsaksbuljongtärning 1 dl vatten flingsalt svartpeppar, nymalen 1 msk torkad timjan (eller oregano) 2 mozzarellaostar (à 125 g) 1 dl soltorkade tomater i olja 1 dl parmesanost, finriven