Stek torskryggen några minuter. Snabb och enkel middag. 2 personer Torskrygg cirka 200g/person Smör att steka i 200g fryst spenat 3,5 dl grädde Salt, peppar 1. Värm upp spenaten i en kastrull2. Häll över grädde, salta och peppra 3. Koka ihop spenaten 4. 2 personer Torskrygg. 200g fryst spenat
Serverade torskryggenmed nykokt potatis och svensk grön sparris, tomatbitar och dillemulsionen. Tillsatte neutral olja och körde med stavmixer tills det tjocknade och blev en majonnäsliknande emulsion
Stek fisken på hög värme för att sedan sänka och låta den bli klar. Tillbehör denna kväll blev gräddstuvad spenat, jordärtskockspuré, ett citron- och dillsmör ochsparrispotatis
Jag kunde inte hålla mig, utan tjuvstartade i väntan på den svenska sparrisenmed en tysk dito. Jag vaknade med en huvudvärk från H och kunde inte ta mig ur sängen förrän fram på eftermiddagen
Arrangera allt på en tallrik, serva gärna med lite friterad färskpotatis. Låt dem ligga i lagen i kylskåpet tills det är dags att grilla, då lägger du först upp dem på papper så de får torka lite
4 Vinägrett 2 schalottenlökar skal av 1 citron 2 msk färskpressad citronsaft 1 kruka persilja 5 msk olivolja salt svartpeppar Sparrisoch bacon 500 g grön sparris olja (till sparrisen) 350 g skivat grillbacon Till garnering 100 g parmesanost bladpersilja Lägg till i inköpslistan
Bryt av den nedersta hårda delen påsparrisenoch skär i bitar. Så om ni undrar varför jag inte svarat på mail eller kommentarer beror det på att jag tagit en rejäl blogg- dator och instagrampaus, förutom att jag haft några förberedda och tidsinställda inlägg
Fördela spenatenpå två tallrikar och arrangera fisken ovanpå. Salta, peppra och strö på lite riven muskot innan du häller på grädden och låter det puttra lite
Vispa ihop sparrisbuljongenmed grädde, citronsaft, citronrasp, ägg och lite örtsalt och sjud såsen på svag värme under oavbruten vispning tills den tjocknar
Skär av sparrisknopparnaoch stek i smör tillsammans med en klyfta pressad vitlök. Hyvla resten av sparrisen i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.