Sallad på färskpotatis och bönor i tryffeldressing
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 l blandade bönor (haricots verts, vaxbönor, brytbönor, borlottibönor, bondbönor, sockerärter)
  • 11 kg färskpotatis, nykokt
  • 12 schalottenlökar, finhackade
  • 11 knippe dill
  • 12 äggulor
  • 12 tsk dijonsenap
  • 11 tsk vitvinsvinäger
  • 1 ca 4 dl neutral olja
  • 1 citron 
, saften
  • 1 salt och svartpeppar
  • 12 tsk svart tryffelolja
  • 1 sommartryffel, till garnering och smaksättning
  • 11 l blandade bönor (haricots verts, vaxbönor, brytbönor, borlottibönor, bondbönor, sockerärter) 1 kg färskpotatis, nykokt 2 schalottenlökar, finhackade 1 knippe dill
  • 1 Tryffeldressing2 äggulor 2 tsk dijonsenap 1 tsk vitvinsvinäger ca 4 dl neutral olja citron
, saften salt och svartpeppar 2 tsk svart tryffelolja sommartryffel, till garnering och smaksättningBlanchera bönorna i saltat vatten, kyl ner dem direkt därefter i isvatten. Låt dem rinna av i ett durkslag, Dela den nykokta potatisen och håll varm i kastrull. Lägg äggulan i en skål tillsammans med senapen och vinäger. Vispa ner oljan lite i taget tills det blir en tjock majonnäs. Smaksätt majonnäsen med salt, lite citronsaft, svartpeppar, tryffelolja och eventuellt lite riven tryffel. Blanda den kokta potatisen, bönorna och löken med dressingen. Smaka av med salt och svartpeppar. Toppa salladen med plockad dill riven färsk tryffel.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.