Mixa ihop pajdegen och tryck ut den i en lätt smord, låg och vid pajform.
Nagga botten och ställ in i kylskåpet minst en halvtimme, gärna längre.
Förgrädda pajbotten i 225 graders ugnsvärme ca 10 minuter - ev med en folieremsa runt kanten de första 5 minuterna.
Medan pajskalet gräddas förbereder du grönsakerna.
Bryt av och släng den nedersta hårda stjälken på sparrisen och förväll den helt kort i lättsaltat vatten, bara någon minut. Spola av med iskallt vatten och låt rinna av.
Skölj och slunga spenaten och låt den säcka ihop tillsammans med flisad vitlök i lite varm olivolja.
Låt rinna av.
Fördela strimlad lax, spenat och sparris i pajskalet. Strö över riven ost.
Mixa ihop ägg, grädde och krydda och häll över.
Sätt in i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda tills pajen fått fin färg och smeten stannat, ca 25 minuter.
Servera pajen som ensamrätt tillsammans med en fräsch sallad, eller som ett inslag på en buffé. Fördela broccoli, spenat, lax och räkor i pajskaletoch strö över krydda
I det här pajskalet har jag använt den härliga glutenfriaoch Kravmärkta mjölmixen från Chrisbel´s, men du kan naturligtvis välja ditt eget favoritpajskal om du föredrar det
Inget pajskalmed bönor eller kikärtor den här gången, utan med sesammjöl och mandelmjöl. Den här pajen tror jag faktiskt att även hängivna LCHF-are kan hugga in på, för den innehåller minimalt med kolhydrater
Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfripajmed salsiccia ochspenat som fyllning. Jag fortsätter göra mina glutenfriapajdegarmed bas av bönor eller kikärtor
Pajdeg. Tina spenatenoch rör i dill, chilipulver efter tycke och smak, salt, peppar, mjöl och ägg. Hacka ihop mjöl, smör och vatten och arbeta ihop till en deg
Lägg purjolöken i botten av pajskalet, dela laxen i bitar och lägg den ovanpå. Till nästa gång kommer jag nog dock att skära av sparrisen lite då deras längd gjorde det extremt svårt att skära ut några fina bitar av pajen
Den är dessutom himla nyttig med laxen, spenatenoch sötpotatisen. Skär sötpotatisen i klyftor, lägg i en ugnsform och ringla över olivolja, salta och peppra och krydda med franska örter eller liknande
Kikärtspajmed broccoli, grönkål, soltorkade tomater och kalamata oliver. Mosa den hårda tofu i bitar och blanda med soja, lönnsirap, salt, chiliflakes och peppar
Täck bottnen på en djup ugnsfast plåt med färsk spenat, du får känna av hur mycket du vill ha personligen men tänk på att den sjunker ihop väldigt mycket när den tillagas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.