Glutenfri paj med rimmad lax, spenat och sparris
Maria
Maria

Glutenfri paj med rimmad lax, spenat och sparris

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl rårismjöl
  • ½ dl fiberhusk
  • 100 g smör
  • 1 stort ekologiskt ägg
  • 200 g rimmad lax
  • 100 g färsk babyspenat eller vanlig spenat
  • 1 medelstor vitlöksklyfta
  • 1 knippe sparris 250 g
  • 100 g vällagrad, riven ost - jag använde Prästost
  • 4 stora ekologiska ägg
  • 3 dl grädde
  • 1 msk valfri fiskkrydda
  • olivolja

Beskrivning

    Mixa ihop pajdegen och tryck ut den i en lätt smord, låg och vid pajform.
    Nagga botten och ställ in i kylskåpet minst en halvtimme, gärna längre.
    Förgrädda pajbotten i 225 graders ugnsvärme ca 10 minuter - ev med en folieremsa runt kanten de första 5 minuterna.
    Medan pajskalet gräddas förbereder du grönsakerna.
    Bryt av och släng den nedersta hårda stjälken på sparrisen och förväll den helt kort i lättsaltat vatten, bara någon minut. Spola av med iskallt vatten och låt rinna av.
    Skölj och slunga spenaten och låt den säcka ihop tillsammans med flisad vitlök i lite varm olivolja.
    Låt rinna av.
    Fördela strimlad lax, spenat och sparris i pajskalet. Strö över riven ost.
    Mixa ihop ägg, grädde och krydda och häll över.
    Sätt in i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda tills pajen fått fin färg och smeten stannat, ca 25 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.