Koka potatisen mjuk i saltat vatten med skal på. Tvätta sellerin och gnid in den med olja och salt. Riv de gröna bladen från savoykålen i mindre bitar, rensa bort bladens rot
värm på rätten och dekorera eventuellt med lite färsk basilika eller persilja. Fördela vald fyllning i snitten och krydda laxskivorna med salt och peppar
Dela squashen i små bitar och vänd dem på en plåt med olivolja och salt. Riv grönkålen och svartkålen i mindre bitar med händerna, ta inte med stjälken
Jämna eventuellt till bullarna med lite vatten eller en aning olja på händerna. Det är nämligen han som oftast ansvarar för grötkokningen när övernattande familjemedlemmar ska utfordras med frukostgröt
Blanda ihop allt ordentligt, gärna med plastbehandskade händer (jag glömde handskarna, och blev så illorange på händerna att jag knappast fick bort färgen)
Kylskåpet är fortfarande fyllt medbrysselkål, rödkål, grönkål, sill, lax. salt & peppar. Gårdagens middag blev en wook gjord på den överblivna kålen, ett gott och bra sätt att använda den på tycker jag
Om du vill kan du smaksätta brödet med några juliga kryddor. Jag har i några bakomgångar nu hållit mig till det stenåldersinspirerade nötbrödet, men i förra veckan när det började se tomt ut i brödpåsen fick jag lust att göra ett bröd enligt mina gamla vanliga rutiner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.