När degen inte är kletig i mitten så brödet klart. Tillsätt sedan salt, torkad frukt (fikonoch russin), frön (solros och pumpa) ochnötter (hasselnötter)
BAKADE FIKONMED GETOST, HACKADE NÖTTEROCH HONUNG. Du kan med fördel kryssa dem lite med en vass kniv och öppna upp dem lite för att lättare fylla dem lite extra
Bakade ett supergott bröd nu ikväll. ) Så himla enkelt var det medoch det gillar jag. Blanda i hop allting i en bunke och häll i en form med bakplåtspapper
För att variera brödet kan du istället för mango och nyponmjöl smaksätta det med till exempel. Förvara i plastpåse i kylen och skiva eftersom, då håller brödet sig bäst
I ochmed att havregrynen, krossen och fröna skållas över natten blir brödet riktigt saftigt. Täck eventuellt brödetmed aluminiumfolie för att det inte ska brännas på ytan
bakat,bröd. Skicka med e-post. Häll på olja, sirap och filmjölk och rör om till en jämn smet. Gör dubbel sats av detta brödoch tillsätt 1dl hackade torkade fikonoch 1dl torkade aprikoser i den andra satsen. 4 dl vetemjöl3 dl grahamsmjöl3 dl rågsikt4 dl blandade frön, linfrö, rågkross, solrosfrön, vetekli1dl krossade hasselnötter1dl krossade valnötter4 tsk bikarbonat1 tsk salt0,5 dl rapsolja0,5 dl mörk sirap1 liter filmjölkBlanda vetemjöl, grahamsmjöl, rågsikt, bikarbonat och salt i en stor bunke. 1dl hackade torkade fikon. 1dl krossade hasselnötter. 1dl krossade valnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.