Mörktmandelbröd. Det har blivit en hel del experimenterande med nya brödrecept här i Alanya i vinter. Ett bröd som lite liknar den typ av filmjölkslimpa jag gjorde förr, som hade mycket kolhydrater från både mörk sirap och torkad frukt
I ochmed att havregrynen, krossen och fröna skållas över natten blir brödet riktigt saftigt. Täck eventuellt brödetmed aluminiumfolie för att det inte ska brännas på ytan
Nyttigt glutenfritt brödmednötter, frön, fruktoch bönor. Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
Ingredienserna i detta bröd är som ätt äta en müsli med filmjölk men det är bakat…Man blandar helt enkelt bara ihop alla ingredienser i en skål och gräddar sedan müsli/filsmeten i brödformaroch sedan får man detta underbara bröd
Snitta brödet några gånger och ställ in i ugnen. Låt svalna på ett galler helt innan du skär i brödet. Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötternaoch den får lite sötma från den torkade frukten
Här kommer det lovade receptet på det underbara brödet jag fick till häromdagen. Frukt & Nöt. Brödet är gott som det är eller med något mer 'smaklöst' pålägg & får dig att kanske springa på toaletten mer än 1 gång per dag som mamma uttryckte det, haha
Täck eventuellt brödet på slutet med folie om det blir för mörkt. Blanda filmjölken med bikarbonaten och rör ner i de torra ingredienserna medbrödsirapen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.