För det är precis vad dillkött är – nostalgi och trend på en och samma tallrik. Kanske för att husmanskosten inte stod högt på listorna under 80-talet, då det var gourmetvarning på det mesta och under nittiotalet fick jag barn, och då stod pasta, pasta,pasta, korv och köttfärs väldigt högt på menyn. Det ser jag som ett bra betyg, och som en föraning att jag ska lyckas mätta 25 hungriga storbönder om en vecka och ta dem med på en nostalgisk resa, men samtidigt vara trendig. 4-6 pers. 3-4 msk ättiksprit ( 12% ) (smaka av efter hand). 4-6 pers. 3-4 msk ättiksprit ( 12% ) (smaka av efter hand)
Du behöverEn falukorv (välj fäbodfalukorv - den exklusiva sorten)två tomaterett äppleparmesanostTillbehör - schyssta grönsaker i ungpaprika, selleri, morötter,champisar - skär allt, salta, peppa, svep över med paprikapulver, ringla olivolja och stek i ugn
Nostalgi från New York där jag drack den första gången. 600-800 g färsk ben- och skinnfri lax. 6-8 st soltorkade tomater. 600-800 g färsk ben- och skinnfri lax. 6-8 st soltorkade tomater
Åh, dessa havrebollar/kokosbollar/kioskbollar är verkligen nostalgi för mig. Jag åt dem ofta när jag gick i högstadiet och de sålde dessa på friluftsgården där eller i kiosken i centrum
Fiskbiffar är lite nostalgi för mig, för det brukade min farmor göra när jag var liten. torsk eller sej ½ tsk salt 1 krm peppar 2 msk hackad dill 1 dl grädde ½-1 dl ströbröd Gräddfilssås med dill och gurka. 3 dl gräddfil 2-3 msk majonäs ca 60 g smörgåsgurka eller Bostongurka 2 msk hackad dill salt peppar Gör så här. ½-1 dl ströbröd. 2-3 msk majonäs
Nostalgi så det förslår när man bakar mammas snabba frallor. ) Med fyra barn i familjen var detta ett snabbt och billigt sätt att få bröd till hela barnaskaran
Kolla in vispen - där snackar vi nostalgi. En smärre kultur- och historieskatt. Fransk kalops 4-6 port. 6-8 små gula lökar, halverade. Tillsätt övriga ingredienser utom ärtorna i grytan, rör om och låt småputtra under lock till morötter och lök är mjuka - ca 30-45 minuter - då du tar upp dom ur grytan. / Anki och Håkan Fransk kalops 4-6 port 1½ kilo högrev eller annat kött som passar för långkok. 6-8 små gula lökar, halverade. Tillsätt övriga ingredienser utom ärtorna i grytan, rör om och låt småputtra under lock till morötter och lök är mjuka - ca 30-45 minuter - då du tar upp dom ur grytan
Alltså jag är en sådan sucker för husmanskost och sjömansbiff är nostalgi för mig. Klassisk svensk sjömansbiff2017-12-11 13. Skär lövbiffen i mindre bitarSkär potatisen i ca 5-6 mm skivor. Av åse falkman fredrikson56kilo - Wellness, LCHF och Livsstil gärna. FacebookSkriv utE-postTwitterPinterestRelaterade 6 dl vatten
Hej fredag. Det ser ut som att många gör sista arbetsdagen innan semestern idag. Tyvärr lyser solen med sin frånvaro här i Karlstad ändå kanske bättre på andra ställen
Precis på dagen för sex år sedan gjorde jag mitt allra första blogginlägg, just med en äppelkaka med citronsmak, och idag sex år senare avslutar jag min "bloggkarriär" - också med en äppelkaka med citronsmak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.