Nu räckte det till både en svampbruschetta och en västerbottenpajmedkantareller. Stella följde med mormor ut i skogen och den här korgen medkantareller kom hon hem med
Att däremot använda ordentliga råvaror och laga mat från grunden är för oss självklart och har alltid varit, vi vill helt enkelt veta vad det är vi stoppar i oss och att det inte är fyllt med en massa (ursäkta språket) mög
Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé ochkantareller. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Blanda ner de smörstekta kantarellernaoch ruccolan och bred ut smeten på degen. Blanda ihop ägg och grädde, blanda ner västerbottenosten, lite salt och några nypor peppar
Den här goda västerbottenpajen åt vi till kräftorna i söndags och den gjorde stor succé och det var riktigt gott medkantareller i pajen, annars kan det blir lite väl mycket bara ostsmak för mig
Smaka av med salt och peppar. lingon, finhackad dill, persilja och gräslök till garnering. Avsluta med att breda ut det sista av bechamelsåsen på toppen samt strö över resterande västerbottenost
Gå i med persilja och salladslök mot slutet. Mixa smör och mjöl i en matberedare. Tvätta kantarellerna. Smaka av med salt Toppa pajen med den stekta svampblandningen och smörgåskrasse
Vi hann iallafall umgås en stund med resterande "skivare" och avnjuta flera olika pajer och kräftor för de som gillar, jag åt en och sedan räkor istället
Man fullkomligen överfalls av recept med svamp, frukt, bär, rotfrukter och annat som skördas den här tiden på året så jag är väl inte sämre än att jag kan komma med ett bidrag jag också
Klä en pajform med tinad smördeg, pricka botten och kanter med en gaffel. Servera med sallad. Skiva baconet och fräs det i en stekpanna, häll av fettet och lägg baconet åt sidan en stund
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.