Nostalgi och trend på samma fat
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
Pernilla Elmquist – Mitt nordiska kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 hungriga storbönder, med näsa och gom för riktigt god mat, kom plötsligt “dillkött” flygandes i huvudet på mig. Kanske vaknade klassikern till liv när Louise lagade dillkött på sitt eget vis i Mästerkocken, eller när jag såg en härlig bild på något som kallades “Kalv i dillsås” när jag letade receptinspiration… Hm….kanske det låter finare att säga det än att säga dillkött, men kalv i dillsås, är precis vad det är.
  • 4-6 pers
  • 1, 2 kg kalvrev
  • 3 l vatten
  • 1 gul lök
  • 1 purjolök
  • 5 morötter
  • 1 stor palsternacka
  • salt
  • 4 krossade vitpepparkorn
  • 6 krossade kryddpepparkorn
  • 4 hela kryddnejlikor
  • 3 lagerblad dillstjälkar från dillen som du ska ha i såsen
  • 4 hela vitpepparkorn
  • DILLSÅS
  • 2 knippen dill
  • 2 msk mjöl
  • 2 msk smör
  • 6 dl buljong från köttkoket
  • 3 msk kalvfond
  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 dl grädde
  • 3-4 msk ättiksprit ( 12% ) (smaka av efter hand)
  • 2,5 msk socker
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • kokt potatis
  • 1,5 tim tar du upp köttet och skär dt i bitar (ca 2×2 cm)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.