Ägget har vad jag upplever lite mer lyftande egenskaper än NoEgg, ochmed tanke på att min kaka innehöll både smält och hackad choklad som är relativt tunga ingredienser, samt varken bakpulver eller ägg, så påverkade det troligen kakans konsistens
Amaranthmjöl och quinoamjöl t ex kan kännas lite bittert i smaken, och behöver blandas upp med något annat mjöl, och gärna någon sötma som honung eller agavesirap
Ingredienser är nu angivna med vikt, för att få ett ännu bättre och mer precist resultat. Nu är det med andra ord ännu enklare att lyckas med de här goda tekakorna
Smaka av med ev. God köttfärs- och grönsakssoppa. örtsalt och malen vitpeppar. Bryn köttfärs och stek grönsaker mjuka i stekpanna, salta och peppra, lägg över vartefter i stor kastrull
Idag lyxade jag till det liteoch testade att göra en lite nyttigare variant av paj som jag fyllde med rökt lamm, broccoli soltorkade tomater och fetaost och den blev väldigt populär hos herrarna i detta hus
Medlite smak av kola och choklad. I väntan på att jag ska våga borra i Stig Lindberg tallrikarna så har jag bakat lite så jag har något att fylla mitt kakfat med
Oftast när jag bakar chokladkakor så är det ju choklad i kakorna och inte som här kakao. Alla torra ingredienser och smörmjölken blandas med äggsockret
Vill man balansera upp medlite sötma kan man servera frukt eller bär till. Det jag gillar med det här receptet är att man inte försöker ersätta mjöl och socker
Speciellt en frusen, regnig och blåsig dag efter jobbet, visst vill man egentligen sätta sig till bords till den där perfekta och långkokta köttsoppan med klimp men allt hinns verkligen inte med vissa dagar
Vill du ha kakan lite kladdig i mitten, så välj en kortare gräddningstid. Går att variera med tillbehör som vispad kokosgrädde, nicecream, bär eller annat du tycker om, men passar också bra bara som den är då den är både smakrik och saftig
Vänd i äggvitevispet i chokladsmeten försiktigt, lite i taget. Bryt chokladen i bitar och lägg i en kastrull tillsammans med smöret och låt smälta under omrörning på medelvärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.