Kikans rabarberbullarmed vit choklad. Nu är det snart dags att lägga rabarber på årets rabarber och jag älskar ju rabarber i alla dess former och försöker testa något nytt recept varje år samt återvinna gamla favoriter
Av rabarbern ville jag göra något nytt, alltså inte en god crumble eller parfait eller marängpaj (trots att de alla är urgoda) och till slut föll valet på en smördegstarte med vaniljkräm
Häll det sedan i en tunn stråle ner i kastrullen medrabarberblandningen. 500 g rabarber. 12-3 msk potatismjölSkär rabarbern i mindre bitar, ca 1 cm. Lägg i rabarbern och låt sjuda i ca 5 minuter. 1Låt rabarberkrämen koka upp. 1Servera krämen med mjölk och jordgubbar
(Om du inte vill servera direkt låt den smälta rabarbern och mandelfraset stå framme i rumstemperatur och lägg ihop med yoghurten strax före servering eftersom mandelfraset förlorar sin krispighet annars
Bakad RabarbermedRabarber- & Jordgubbssås samt Amaretto- & Kaffeglass. vispa äggulorna med sockret och addera långsamt och under konstant omrörning den varma mjölken/grädden till äggblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.