Pensla med lite av lagen från fläderjordgubbarna. Smält smöret och vispa ägget poröst med elvisp. Lägg på en mandelbotten och pensla med lite av lagen från fläderjordgubbarna
Här kommer en riktig sommartårta. Det blev en tårta med glutenfria bottnar (så lillasyster kan äta), fläder/citronmousse, tunt lager vaniljkräm och jordgubbsmousse
Efter några dagars funderande föddes sommartårtan, som verkligen smakar sommar. Sen gäller det ha italiensk smörkräm medflädersmak efter det HÄR receptet
Pensla med lite av lagen från fläderjordgubbarna. Smält smöret och vispa ägget poröst med elvisp. Lägg på en mandelbotten och pensla med lite av lagen från fläderjordgubbarna
4 cl flädersaft (koncentrerad) eller flädersyrup. 130 cl mousserande vin (med eller utan alkohol). 1Fyll därefter på med is i vardera glas. 1Häll i flädersaften och toppa med kallt bubbel. 1Rör försiktigt om och garnera med myntablad eller en tunn skiva lime eller citron
Jag mixtrade lite med receptet och vips så vart det en med smak av fläder och en med hallon, lätta, luftiga men smakrika precis som jag vill ha en mousse
Rör svarta vinbärmed socker och servera till parfaiten. Häll ner smeten och täck med plastfolie. Täck en avlång sockerkaksform, ca 1 ½ liter med plastfolie. 225 g svarta vinbär. Receptet gäller för 12 bitar 5 äggulor 1½ dl strösocker 2½ dl Arla® vispgrädde 500 g Arla Köket Kesella® kvarg dulce de leche 225 g svarta vinbär ½ dl strösocker
Du kan välja att buteljera upp de i mindre flaskor eller som jag gjort här i en jättestor glastillbringare med kran vi fick av lillasyster Mette i sommarpresent – hur fin & smart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.