skal från 2 citroner 15 msk smält och avsvalnat smör (vet ej hur jag ska omvandla det här måttet men jag tror att det är ungefär 100 g)
0,75 dl
vatten
1 dl
socker saften från 2 citroner
Börja med att ta fram äggen så att de håller rumstemperatur och passa samtidigt på att smälta smöret så att det hinner svalna. Sätt ugnen på 175 grader
Världensgodastecitronkaka. Citron är verkligen en av mina favoritsmaker och jag kan sitta och äta klyftor nästan som om de vore godis (men bara nästan för efter en stund protesterar smaklökarna på min tunga och blir alldeles sträva) och det här receptet fann jag för något år sedan då jag kort och gott googlade "godastecitronkakan"
Jag har aldrig gjort lasagne. Det har alltid verkat så enormt tidsödande och krångligt i mina ögon. Jag äter däremot lasagne hellre än gärna, så glädjen var stor i söndags kväll när mina matidoler Linus och Anna serverade en stor form fylld med en gyllenbrun, väldoftande och underbart smakrik variant som bara kan beskrivas som den raka motsatsen till skolbespisningarnas fadda depphögar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.