I helgen bakade vi något av det godaste och somrigaste som finns, rabarberochjordgubbspaj. Selma och Jimmy plockade rabarber, jag gjorde fyllningen med Colin i bärsele och sedan fixade Jimmy och Selma själva degen också
Denna paj är ljuvlig och smakar verkligen sommar. Gör en smuldeg Och strö över bären. Knappt 1 liter bär/rabarber (jag tog 50/50)1 msk potatismjöl1 dl socker100 gram margarin2 msk socker1 1/2 dl vetemjöl1 1/2 dl havregrynBlanda bär, socker och potatismjöl i en pajform
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en bunke. Tillsätt smöret och kör med elvispen till en deg, är den lite smulig gör det inget
Häll det sedan i en tunn stråle ner i kastrullen med rabarberblandningen. 500 g rabarber. 12-3 msk potatismjölSkär rabarbern i mindre bitar, ca 1 cm. 1Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbernoch låt sjuda i ca 5 minuter. 1Blanda ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör om. 1Låt rabarberkrämen koka upp. 1Servera krämen med mjölk och jordgubbar
Mät upp crème fraiche, pressad lime, salt och vitpeppar i en kastrull. Låt få ett uppkok och ta sedan bort kastrullen från värmen eller sänk värmen om du vill hålla såsen varm under tiden resten blir klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.