Den här matiga och goda linssoppa får sin hetta från chiliflakes. Jag tycker att det kan vara lite svårt att dosera flakesen och att maten därför ibland kan bli lite väl chilihet för min smak
snabbinlagd slanggurka, hackad koriander, het mayo, skivad vårlök och hackade jordnötter. Förutom denna bao med sidfläsk, het majo, gurka, jordnötter och koriander så gjorde jag en med bulgogikyckling som jag hade över, het majo, koriander och vårlök
Det är verkligen perfekt att äta sån här mat som är sprängfylld med nyttigheter för att mota bort förkylningar och annat som smyger sig på så här på hösten
Het majonnäs. Hetta upp olja i en panna på medelvärme. Salladwraps med räkor och het majo, 2 portioner. De här små wrapsen är farligt goda, och perfekt avslappnad sommarmat
Blanda ner kycklingen och löken i linssoppan och låt koka ytterligare 10-15 minuter. Linssoppa2 l vatten 1,5 msk kycklingfond 3 dl röda linser 0,5 gul lök 1 msk rapsolja 1 kycklingfilé 1 msk tomatpuré 3 tsk salt peppar 2 tsk cayennepeppar
Det betyder linssoppa eller röd linssoppa och den är väldigt enkel att göra och också väldigt god. Den mest populära soppan i Turkiet är nog mercimek eller om man vill säga kırmızı mercimek
Blanda samman alla kryddorna. Stek lök i rapsolja på hög medelvärme till den är mjuk och gyllene. Tillsätt vitlök och ingefära samt kryddblandingen och låt fräsa i ca 1 minut
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.