Skala och riv gurkan grovt. Hacka myntan fint. Blanda yoghurten med övrigaingredienser. Strö salt över slanggurkan och lägg den i en sil att droppa av ungefär 30 minuter. 1 tsk malen spiskummin. 1 tsk chilipulver
Blanda ihop alla ingredienser och ställ i kylen en stund innanservering. 1salladslök (går att byta ut mot en pressad vitlöksklyfta). 1finhackadkoriander eller mynta. 1kummin eller spiskummin. 1turkisk yoghurtHacka gurka och tomat itärningar, finhacka salladslök
Blanda alla ingredienseri en skål och låt stå i kylskåp fram tillsservering. Några droppar citron. fast du öppnar kvarnen och mäter upp vitlöken ur burken istället för att mala den)
Jag och Maja pausade ofta strandlivet med att gå till restaurangen och beställa in naan och raita. Dippa brödet i yoghurtsåsen var ett bra sätt att spara huden från starka sol och fyllde samtidigt på magen med liteenergi
Raita är en fräsch sås med yoghurt som härstammar från det indiska köket. God dippsåstillindisk mat. Jag serverade dessa till slamdog samosas som är små fyllda indiskapiroger som friteras
Blanda ihop alla ingredienser och servera väl avkyld med firterade papadumbröd. 2,5 dl mild yoghurt. 1 st rivenvitlök. 1 msk hackad färsk koriander. 1 krm koriander. 1 krm spiskummin
i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. E. t. a. n. g. o. l. b. e. h. ö. r. d. s. k. m. ä. v. y. u. å. D. f. c. j. R. 6. p. ½. ,. 2. 4. 1. L. ". B. d l
Raita receptet har jag tiggttillmig av en Indiskrestaurang där vi brukar äta, suupergott. ÄNTLIGEN. Raita har jag tiggttillmig av en Indiskrestaurang, smakar precislikadant som deras
Raita. Skär gurkan och moroten i små tärningar. Serveras med Raita. Skala och finhacka rödlöken. Dela tomaterna och ta bort kärnhusen och hacka tomatköttet fint
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.