Tandoorispett med kyckling och raita i bröd
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tandoorikyckling4 kycklingbröst 1 dl matyoghurt 3 tsk tandoorikrydda, eller gör din egen blandning, se nedan 0,5 citron, saften 1 msk matolja
  • Tandoorikrydda (går att köpa färdig)2 klyftor vitlök, pressade 1 msk färsk ingefära, finriven 1 tsk chiliflakes 2 krm malen svartpeppar 1 tsk malen koriander 2 krm malen gurkmeja 0,5 tsk salt
  • Kålsallad100 g spetskål 2 salladslökar 1 kruka färsk koriander 2 msk vitvinsvinäger 2 msk flytande honung
  • Raita0,5 tsk korianderfrö 0,5 tsk hel kummin 2 dl yoghurt 1 dl gurka, fint riven 1 msk salladslök, fintskuren 0,5 citron, endast saften 1 msk olivolja 0,5 dl färsk mynta, hackad 0,5 dl färsk koriander, hackad ca 0,5 krm salt
  • Till servering tortillabröd 50 g smör, rumsvarmt 1 klyfta vitlök, pressad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.