Jag har varit så himla sugen på linsgryta - eller på indiska. Jag serverade min daal med kripsiga papadums, som är glutenfria då de görs antingen på kikärtsmjöl, potatismjöl eller rismjöl
) Papadums är våra personliga favoriter, vi beställer det nästan alltid när vi har turen att hamna på en indisk restaurang, så där fick även denna kvällen börja med hjälp av Santa Marias färdiga som man smidigt och enkelt värmer i mikron
Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller gryta och fräs lök, chili, ingefära och morötter tillsammans med spiskummin, paprikapulver och curry under omrörning
Hetta upp oljan i en stor stekpanna eller gryta och fräs lök, chili, ingefära och morötter tillsammans med spiskummin, paprikapulver och curry under omrörning
Raitan som är en indisk yoghurtsås är mild och god som tillbehör. Kryddpastan som jag mixade ihop följer säkert inte några indiska originalrecept eller "regler" vilka smaker och kryddor som hör ihop men resultatet blev smaskens
Till rätten wokade jag paprika, rödlök och broccoli i olja, kryddade med salt och peppar (allt annat har så mycket smak)Det smakade väldigt bra och raitan behövs för att svalka lite
Raita receptet har jag tiggt till mig av en Indiskrestaurang där vi brukar äta, suupergott. Har jag lyckats laga den perfekt Indiska maten – precis så vi gillar den
Vi bryter brödet i bitar och äter grytan med hjälp av bitarna. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Mixa de krossade tomaterna och cashewnötterna med en mixerstav. Fräs löken, chilin och ingefäran i en stor kastrull med olja och pressa i vitlöken utan att det tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.