600 g
kalvhögrev (kalvbringa eller kalvbog) en stor skiva eller
en lite tjockare skiva som delats på
mitten utan att den skurits igenom helt. Köttskivan viks ut som
en fjärilskotlett och plattas till för att få en rejäl rullad)
500 g
tjocka revbensspjäll, delad i bitar
75 g
grissvål, en bit på 15 x 18 cm
1 klyfta
vitlök, hackad
0,5 dl
persilja, hackad
2 msk
olivolja
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
700 g
passerade tomater
375 g
krossade tomater
1 gul
lök, skuren i bitar
1 dl
olivolja
1,5 tsk
salt
0,5 krm
socker
1,5 dl
rödvin
250 g
salsiccia, italiensk korv (helst okokt)
250 g
köttfärs
75 g
brödsmulor av dagsgammalt bröd
1
ägg
0,5 dl
parmesanost
3 msk
persilja
1 msk
olivolja
salt
peppar
2 dl
solrosolja, till stekning
Kött till grytan:600 g kalvhögrev (kalvbringa eller kalvbog) en stor skiva eller en lite tjockare skiva som delats på mitten utan att den skurits igenom helt. Köttskivan viks ut som en fjärilskotlett och plattas till för att få en rejäl rullad) 500 g tjocka revbensspjäll, delad i bitar 75 g grissvål, en bit på 15 x 18 cm 1 klyfta vitlök, hackad 0,5 dl persilja, hackad 2 msk olivolja 1 tsk salt 2 krm svartpeppar
Tomatsås:700 g passerade tomater 375 g krossade tomater 1 gul lök, skuren i bitar 1 dl olivolja 1,5 tsk salt 0,5 krm socker 1,5 dl rödvin
Korv:250 g salsiccia, italiensk korv (helst okokt)
Köttbullar:250 g köttfärs 75 g brödsmulor av dagsgammalt bröd 1 ägg 0,5 dl parmesanost 3 msk persilja 1 msk olivolja salt peppar 2 dl solrosolja, till stekning
Dra skinnet av korven och skär den i små bitar. salsiccia. Delatomaterna och skär dem i små bitar. Värm upp oljan i en gryta, och bryn korv och all lök
Köttbullar/Polpette di carne. Blanda ihop ingredienserna i en skål. Värm oljan i enstekpanna och stek köttbullarna på hög värme tills de får fin stekyta
Polentaförekommerinte alltför ofta på bordet i dennafamiljen. Men konstigt nog står det oftast ettpaket majsmjöl i skafferiet och väntar på att bli ompysslat
Chili concarne satt finemangefter all julmat. Detbleven tripp till akuten igår. Handleden var supersvullen och jätteond när jag vaknade, så jag gav upp
Hacka späcket smått, den får inte malas. Blanda oxfärs och fläskfärs, blanda ävennersäcket. Blanda ner alla kryddorna utom vinet i färsen, rör om så allt blandas väl, när allt är blandat är det tid att hälla i vinet, blanda igen, ta enteskedmedblandningen och stek i enstekpanna, så får man smaka om det saknas mer kryddor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.