a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Här steks enkla färsbiffar som jag lindat in i bacon i ugnen tillsammans med en tomatsås. Att steka i ugnen är tacksamt, både för själva matlagningsprocessen och undanstädningen som följer efter den
Strimla paprikan på längden och börja steka alltsammans i en gryta. Rör om hela tiden så inget bränns. Servera med ljust bröd och gräddfil eller matlagningsyoghurt
Igår svirade jag ihop en supergod chiliconcarne som hela familjen tyckte om. Skala och skiva den gula löken, hacka chilifrukten, skär bort stammen på broccolin och skär restande broccoli i mindre buketter, skala och slanta moroten
)Stek köttfärsen, under tiden hacka den gula löken och champinjonerna. Här har ni då mitt modifierade recept av Susanne´s chiliconcarne som hade satt fart på hennes sista oönskade kilon
Idag tar vi åter fram stora grytan och lagarChiliconcarne. En rätt som garanterat varierar från kock till kock, och man kan i ärlighetens namn undra hur rätten som bestod av strimlat kött kokat med chili blev en bas bestående av köttfärs och vita bönor
Dela tomaterna och ta bort kärnorna. Servera med bröd och sallad. 3 tsk chilipulver. 1 lagerblad. Flå tomaterna genom att hastigt sänka ner dem i hett vatten någon, några minuter och dra sedan av skalet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.