a vitlöksalt och pizzakrydda (kryddblandning med oregano, mejram och basilika) serverat med råstekt vitlökspotatis och en kall créme fraicheröra med tomat och basilika (använder Crème Bonjours färdiga)
Här steks enkla färsbiffar som jag lindat in i bacon i ugnen tillsammans med en tomatsås. Att steka i ugnen är tacksamt, både för själva matlagningsprocessen och undanstädningen som följer efter den
Strimla paprikan på längden och börja steka alltsammans i en gryta. Rör om hela tiden så inget bränns. Servera med ljust bröd och gräddfil eller matlagningsyoghurt
Det är lite sting i denna och tänk på att smakerna kommer fram mera dagen efter, så vill du ha den lite mildare minska på sambal oelek och börja med hälften av det receptet säger eller uteslut den helt
När du ändå står vid spisen är mitt tips att dubblareceptet och göra storkok av det hela för att sedan frysa in till kommande dagar då du inte orkar laga mat eller t
Chiliconcarne betyder Chili med kött och tillagas olika i hela världen, min chili gör jag med tärnat nötkött som får koka långsamt och länge, på så sätt blir den mustigare och godare
Gissa om jag blev glad när Ida för någon dag sedan bad om chiliconcarne. Men eftersom varken Leif, Olivia eller Isak tyckte om det, mycket beroende på bönorna, så slutade jag laga det
Skär paprikan i bitar, dela och hacka chilifrukterna. 2 gula lökar. 12 chilifrukter, en röd och en grön. 11 påse tortillachips. 12 dl turkisk yoghurt, 10 procentSkala och hacka lök och vitlök. 1Tillsätt paprika, chili, salt, peppar, paprikapulver, vatten, tomatpuré och soja. 1Strö över lite koriander eller persilja, och servera gärna med tortillachips och en klick turkisk yoghurt
Detta recept har jag hittat hos fina Landley , som har massa bra recept för slökokare. ÄLSKAR min nya crock pot multicooker, att kunna göra ALLT direkt i grytan är så himla smidigt
"Findela" baconet och knaperstek det i en stekgryta - ta upp och låt rinna av på ett hushållspapper. Lägg i nötfärsen och pressa i vitlöken, stek tills färsen är klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.