600 g
högrev (bringa eller bog av kalv) skuren i en stor skiva
1 klyfta
vitlök, finhackad
1
salt
2 krm
svartpeppar
2 msk
olivolja
0,75-1 dl
olivolja, till stekning
1 gul
lök, mycket grovt hackad
1,5 dl
rödvin
700 g
passerade tomater
375 g
krossade tomater
0,5 krm
strösocker
1,5 tsk
salt
250 g
färsk salsiccia (helst italiensk)
1,5 dl
små smulor av dags- gammalt bröd
1 msk
vatten
250 g
nötfärs (eller kalvfärs)
1
ägg
1,5 dl
parmesanost, färskriven
3 msk
persilja, finhackad
1 msk
olivolja
1 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
2 dl
solrosolja till fritering
hushållssnöre
pasta, nykokt
600 g
högrev (bringa eller bog av kalv) skuren i en stor skiva 1 klyfta vitlök, finhackad 1 salt 2 krm svartpeppar 2 msk olivolja
Tomatsås0,75-1 dl olivolja, till stekning 1 gul lök, mycket grovt hackad 1,5 dl rödvin 700 g passerade tomater 375 g krossade tomater 0,5 krm strösocker 1,5 tsk salt
Korv250 g färsk salsiccia (helst italiensk)
Köttbullar1,5 dl små smulor av dags- gammalt bröd 1 msk vatten 250 g nötfärs (eller kalvfärs) 1 ägg 1,5 dl parmesanost, färskriven 3 msk persilja, finhackad 1 msk olivolja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 dl solrosolja till fritering hushållssnöre
3-4 portioner gryta. 400 gr lammhals, eller andra grytbitar av lamm (inkl ben, så kanske 200 gram kött) 200 gr torkad saltad lammbog, eller ersätt med sidfläsk eller bacon 2 potatisar 2 stjälkar selleri 3 vitlöksklyftor 1 gul lök oxfond eller köttbuljong 5 dl vatten (totalt 5 dl vätska tillsammans med ev fond, eller ja, späd på tills konsistensen blir lagom) 2 msk mjöl 3 glas rött vin (2 till grytan och ett att dricka medan man rör i polentan) 1 dl torkad svamp (jag tog trattkantareller) rosmarin svartpeppar smör salt (själv använda jag inget i och med att lammbogen var rejält salt). 3-4 portioner gr
Här är recept på Vintergryta påkalvkött med chili, oregano och spiskummin. ca 1 kg högrev (jag hade högrev av kalvkött, kravmärkt, närproducerad från gräsbetade djur). ca 2-3 dl hemmagjord köttbuljong. Låt köttet tillagas på låg värme i ca 2 timmar. ca 2-3 dl h
Här bjuder jag på en härlig ragù på nötfärs och aubergine. Ragù på nötfärs och aubergine4 port1 förpackning (400 g) Zeta Mezze Manciche Casa DiLuca300 g nötfärs eller lammfärs4 msk olivolja1 schallotenlök, skivad1 vitlöksklyfta, tunt skivad½ röd chili, tunt skivad2 msk tomatpuré1 köttbuljongtärning2-3 dl vatten½ aubergine, tärnad2 msk bladpersilja, hackadTill servering1 dl parmesan, riven1. 2-3 dl vatten
Eller vad säger ni, lite Italienporr på en vanlig novembertisdag har väl aldrig skadat. Krydda med salt, peppar och rosmarin, och strö på lite färskriven parmesan precis före servering
Jag publicerade en hel del riktigt bra recept under min tid på alltommat. Så är nu fallet med denna fantastiska, långlagade ragu på oxlägg, som vi njöt av tidigt i somras
Salta och peppra köttet och bryn det på stark värme i en panna med smör. Koka polkabetorna med skal i saltat vatten på medelvärm känn med en sticka att de är genommjuka
300 g Köttfärs - Nöt. 2 msk Bladpersilja - färsk. Bryn köttfärsen i olivolja i en stekpanna. Tillsätt skivad lök, tunt skivad vitlök och chili och stek ytterligare någon minut
Lägg kycklinglåren på en plåt och baka färdiga i ugnen på 100° tills innertemperaturen är 75°. Salta och peppra kycklinglåren och bryn i panna tills de får fin färg
Skala och sätt på potatis för kokning i salt vatten. Sätt på ugnen 120 grader varmluft. Rimma torsken i 5% saltlag i 10 minuter behåll skinnet kvar på fisken. Värm grönsakerna försiktigt under lock ca 1 minut och häll på olivolja, det rivna citronskalet och finhackad persilja och smaka av med salt och vitpeppar. 4-6 potatisar. Servering4-6 potatisar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.