Ragú napolitano - Paolos festgryta på kalvkött
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 600 g högrev (bringa eller bog av kalv) skuren i en stor skiva
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 1 salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 0,75-1 dl olivolja, till stekning
  • 1 gul lök, mycket grovt hackad
  • 1,5 dl rödvin
  • 700 g passerade tomater
  • 375 g krossade tomater
  • 0,5 krm strösocker
  • 1,5 tsk salt
  • 250 g färsk salsiccia (helst italiensk)
  • 1,5 dl små smulor av dags- gammalt bröd
  • 1 msk vatten
  • 250 g nötfärs (eller kalvfärs)
  • 1 ägg
  • 1,5 dl parmesanost, färskriven
  • 3 msk persilja, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl solrosolja till fritering
  • hushållssnöre
  • pasta, nykokt
  • 600 g högrev (bringa eller bog av kalv) skuren i en stor skiva 1 klyfta vitlök, finhackad 1 salt 2 krm svartpeppar 2 msk olivolja
  • Tomatsås0,75-1 dl olivolja, till stekning 1 gul lök, mycket grovt hackad 1,5 dl rödvin 700 g passerade tomater 375 g krossade tomater 0,5 krm strösocker 1,5 tsk salt
  • Korv250 g färsk salsiccia (helst italiensk)
  • Köttbullar1,5 dl små smulor av dags- gammalt bröd 1 msk vatten 250 g nötfärs (eller kalvfärs) 1 ägg 1,5 dl parmesanost, färskriven 3 msk persilja, finhackad 1 msk olivolja 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 2 dl solrosolja till fritering hushållssnöre
  • Till servering pasta, nykokt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.