Smörj en ugnssäker form med smör. Servera gratängen varm till skivad röktlammfiol. Bind ett sidenband runt lammfiolen och stick in några små grankvistar i rosetten
Strö över lammfiol och garnera med färsk timjan. Smaksätt med salt och peppar. Forma moussen till ägg med hjälp av två skedar och lägg upp i tapasskedar (det går bra med vanliga matskedar)
röktlammfiol. Dela coktailtomaterna och skär lammfiolen i tunna skivor. Repa rosmarinen och strö ut den tillsammans med pinjenötterna samt salt och peppar
Det stod en slatt överbliven glögg i skafferiet och tog plats och istället för att hälla ut det i vasken så hällde vi det i korvsmeten med ett väldigt lyckat resultat
Jag har haft fullt upp hela veckan med bokläsning och lite annat pyssel med lite olika kul projekt. I slutet av hösten köpte jag och Henke ett helt lamm av en av Henkes jobbarkompisar och i fredags blev det finmiddag när vi gjorde lammfiol
Rökt och pepparrot harmonierar fint med varann. Hjärtat är en väldigt mör och god bit på renen, det här rökta köpte jag på Jamtli’s Julmarknad av Fjällgrens Vilt i Mittådalen
Och så köpte jag boken Charcuterie och vill testa ungefär alla recept som finns i den, så gårdagen ägnades självklart åt korvtillverkning med recept från ovan nämnda bok
När vi kom hem på eftermiddagen började vi med maten och vi gjorde någonting väldigt gott. Vi rökte skaldjur på grillen, vi har ju testat att röka räkor tidigare men aldrig rökt musslor
Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med nymalen vitpeppar samt lite cayennepeppar. Blanda ihop alla grönsakerna och krydda med salt och peppar samt lite olivolja och vinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.