Den här sommaren har jag ju förmånen att arbeta med svensk rapsgris från Scan och jag kan inte tänka mig något bättre att göra av sidfläsket än att röka det
Ikväll blev det en bit grillat rågbröd som vi gned in med lite färsk vitlökochtoppademed en blandning av hackad vattenmelon, rödlök, ruccolaochtomat vänt i lite olivoljaoch balsamvinäger, därpå lite röktamusslorochbreasola
Snitta sidfläsketoch fyll med smeten. Mortlarosmarin, svartpeppar ochvitlök till en smet. olja. olja. 400 g röktsidfläsk. 1 kvist färsk rosmarin ( bladen). 8 hela svartpepparkorn. 2 vitlöksklyftor. Lägg på oljadform i ugnen med svålen nedåt på 200 grader i 50-60 minuter. 400 g röktsidfläsk. 1 kvist färsk rosmarin. 8 hela svartpepparkorn. 2 vitlöksklyftor
Blanda olivoljamed pressad vitlök. Häll av kikärtornaoch skölj med vatten. Byt till exempel ut det rökta paprikapulvret motvitlökspulver, italiensk salladskrydda, chilipulver eller garam masala
En fylld, benfri kotlettradmedrökt skinka, vitlök, persilja ochsoltorkadetomater. Är så enormt tacksam att jag är uppväxt med riktig husmanskostoch mat lagad från grunden, kanske hade det inte funnits nån ”Kryddburken” om det inte vore för farmor, mamma, pappa, tant Greta och alla kulinariska middagar som vi ofta åt utomhus när jag var liten, och då menar jag inte snabbmat i korvkiosken eller Mc Donalds… (Mc Donalds fanns dessutom inte i Norrland när jag var liten
Skär under tiden morot, vitlökoch paprika i små tärningar och låt dem fräsa med en stund. Bryn smöret och stek köttet gyllenbrunt, krydda lätt med salt och peppar
Smaksätt medbuljongtärningen, tomatpurénochkryddorna efter egen smak. Hittade en matlåda längst in i frysen med suspekt innehåll förra veckan, var svårt att se vad den innehöll
Sallad medvarmrökt lax, färskpotatisochröktsidfläsk. Lägg ner potatisenmed snittytan ner ochfortsätt steka på tills potatisen fått en gyllenbrun färg ochsidfläsket blivit krispigt och knaprigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.