Rökt fisk med färskpotatis, gröna ärtor, avokado & fetaoströra

mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 
75 g fetaost

  • 12 dl grekisk yoghurt
  • 1
1 tsk honung

  • 11 msk hackad färsk körvel
  • 1
1 msk hackad rödlök
  • 1
600-700 g varmrökt lax
  • 1
4 rökta laxfenor
  • 1
500 g färskpotatis
  • 13 msk rapsolja
  • 1
60 g sockerärter
  • 1
1 dl gröna ärter
  • 1 flingsalt
  • 1
 malen svartpeppar eller vitpeppar
  • 1
3 msk färsk grovt hackad körvel och persilja
  • 1
 citronklyftor 
1. Smula ner fetaost i en skål och blanda med yoghurt, honung, körvel och rödlök.

  • 1 Sätt ugnen på 185 grader. Dela potatisen på mitten och lägg den på en plåt.

  • 1 Skala och skär rödlöken i klyftor och lägg på plåten. Häll på oljan och vänd runt. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.

  • 1 Ta ut potatisen och strö över salt. Lägg potatisen och rödlöken på ett stort fat.

  • 1 Koka upp lättsaltat vatten och lägg i sockerärterna och koka ett par minuter. Häll av vattnet och lägg sockerärterna i iskallt vatten och häll av det kalla vattnet (då behåller de sin gröna fina färg) lägg upp på fatet. Lägg på ärterna.

  • 1 Skala, kärna ur och skär upp avokadon i bitar. Lägg på fatet.

  • 1 Rensa fisken och lägg upp bitar på fatet. Strö över flingsalt, peppar och örter. Droppa gärna över lite citron innan det är dags att servera eller servera citronklyftor till.


Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.