800 g torskfilé eller annan fiskfilé 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 msk fiskfond eller skaldjursfond ca 0. 75 dl (ca 35 g) hackad dill (går bra med fryst) ca 200-300 g frysta skalade räkor. 800 g torskfilé eller annan fiskfilé 1 tsk salt 2 krm vitpeppar. 2 msk fiskfond eller skaldjursfond ca 0. 75 dl (ca 35 g) hackad dill (går bra med fryst) ca 200-300 g frysta skalade räkor
4 900 g potatis Citronsås 1 citron 2 dl crème fraiche salt peppar 150 g sockerärtor Spätta 800 g rödspätta 1 msk smör eller olja 1/2 ask ärtskott (à 100 g) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Vispa ihop grädde, senap och äggulor lätt och krydda rejält med svartpeppar och lagom med salt. Lägg strömmingsfileérna i blandningen och låt dem ligga kallt i minst ett par timmar
Servera fisken tillsammans med kokt potatis, remouladsås, ärtoroch en citronklyfta. Skär fisken i lagom stora bitar och vänd först i äggen och sedan i ströbrödsblandningen
Servera fisken tillsammans med kokt potatis, remouladsås, ärtoroch en citronklyfta. Skär fisken i lagom stora bitar och vänd först i äggen och sedan i ströbrödsblandningen
Servera fiskenmed kokt potatis ochärtor. Salta och peppra fiskfiléerna lite lätt. Fisk. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och fräs lök och timjan på medelvärme så att löken blir genomskinlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.