Smaka av med salt och tillsätt gräslöken. Klassiskt ogott. Kokasparrisen i vatten med saft och skal av 1 citron, sockeroch salt, det tar ca 5 minuter. Vispa sammanäggulor, citronjuiceoch vatten över svag värme tills krämentjocknatoch är ca 50 grader varmt, tillsätt nu det varmasmältasmöret i omgångar under vispning. Krydda rödingenmed salt och stek den på en sida i ca 3 minuter. 12 vita sparrisar. 1 citron saft och skal av. 2 msksocker. 3 äggulor. 3 mskcitronjuice. 300 g smältsmör 50 gradigt. 4 rödingfiléer à 150 g delade 1 gång. Sparris12 vita sparrisar 1 citron saft och skal av 2 msksocker salt vatten. Gräslökshollandaise3äggulor 3 mskcitronjuice 300 g smältsmör 50 gradigt salt 1 dl gräslök, finskuren. Röding4rödingfiléer à 150 g delade 1 gång salt
Vinsjuden röding4rödingfiléer 4 dl torrt vitt vin 2 bananschalottenlökar, fint skivade 0,5 kruka färsk timjan 1 lagerblad 1 mskkoncentreradfiskfond, flytande från flaska 2 dl vatten. 1Kokt vit sparris8 vita sparrisar 1 l vatten 1,5 msk salt 0,5 tsk strösocker 0,5 dl citronsaft. 1Koktpotatis500 g delikatesspotatis, skrubbade. 1Endive- och spenatsallad2 endiver 50 g babyspenat. 1Brynt salviasmör2krukor färsk salvia, grovt skuren med stjälkar och allt 100 g smör 1 citron, finrivet skal och saft
Servera den lågtempaderödingenmedhollandaiseoch spenat-gurkan. Röding. Dra bort från plattan och tillsätt smöretdroppvis (lämnabottensatsen) och vispa konstant till det blivit en tjockflytande sås
Röding blev det dagen till ära och sen hade pappa köpt med sig en tårta från Stigs. Hel röding i ugn. I går firade vi pappas födelsedag och jag bjöd på middag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.